Cortina Common Active Heren Mystery Grey Liggend3 (1)

Een fietsplan met gebruik van de WKR

Een fietsplan kun je bij NFP groep eenvoudig regelen via FiscFree®. De meeste werkgevers hebben een fietsplan om medewerkers te stimuleren naar het werk te fietsen. Een mooie manier om een HR-thema zoals vitaliteit en duurzaam inzetbaarheid handen en voeten te geven. Maar ook als invulling voor een duurzaamheidsbeleid of om te laten zien dat je een aantrekkelijke werkgever bent. In deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt iets wat we steeds meer zien.

 

Bij FiscFree® maakt een fietsplan onderdeel uit van een breder pakket aan extra secundaire arbeidsvoorwaarden met belastingvoordeel. Naast het fietsplan kun je als werkgever ook een fitnessabonnement, computer/tablets, mobiele telefoon, weekendje weg of andere leuke extra's aanbieden. De fiscale werkkostenregeling (WKR) ligt ten grondslag aan FiscFree®. Deze regeling biedt zowel de werkgever als werknemer voordeel als het gaat om - in dit geval - het fietsplan. We leggen je graag uit hoe.

Voordeel fietsplan

Voordelig voor jou als werkgever

Bij FiscFree® valt de aanschaf van de fiets binnen de vrije ruimte van de WKR. Voor de werkgever is dit een voordelige optie van het aanbieden van een fiets. De kosten worden namelijk verrekend met brutoloonbestanddelen van de werknemer. Zo bespaar je gemiddeld zo'n 18% op je sociale lasten. De aanschaf van de fiets kunnen medewerkers uitbreiden met een fietsverzekering en/of Nationale Fietsbon. Vanuit de Belastingdienst zijn er geen aanvullende regels. Zo heeft een medewerker bijvoorbeeld ook niet meer de verplichting om minimaal de helft van de woon-werkritten met de fiets af te leggen. De regels liggen nu helemaal in beheer van de werkgever zelf.

Voordelig voor je medewerker

Een medewerker heeft via het fietsplan van FiscFree® gemiddeld 40% belastingvoordeel op een nieuwe (elektrische) fiets. Hij of zij betaalt hiervoor namelijk met het brutoloon. Medewerkers zien de fiets op dit moment als meest gewaardeerde extra secundaire arbeidsvoorwaarde. Dit blijkt uit recente cijfers van FiscFree®. Meer dan 60% van de vrije ruimte is in het 'coronajaar' 2021 besteed aan fietsen.