Fiets jezelf... naar nieuwe medewerkers

Kranten Nieuws
Fiets Jezelf... Naar Nieuwe Medewerkers; Het Verhaal Van Bianca

Fiets jezelf... naar nieuwe medewerkers; het verhaal van Bianca

13 januari 2022

De arbeidsmarkt is krapper dan ooit. Het aantal openstaande vacatures, in zowel de industrie als in de dienstverlening, staat bovenaan het lijstje met knelpunten. Historisch gezien is dit uniek, maar vanuit HR-oogpunt is het lastig. Je moet alles uit de kast halen om talent aan te trekken, maar – misschien nog wel belangrijker – om dat talent vervolgens ook te behouden. HR-professional Bianca weet wel hoe ze haar mensen over de streep moet trekken.


De wereld in een hogere versnelling

Corona heeft onze wereld in een hogere versnelling gezet, tenminste: zo voelt Bianca het: ‘Zit je al met de coronacrisis in je maag, is er ook nog eens een crisis op de arbeidsmarkt. Dat verwacht je toch niet? Normaalgesproken zou je juist een overschot aan arbeidskrachten verwachten. Maar niet dus…’ Waren er in 2013 zo’n 100.000 banen voor bijna 700.000 werklozen, nu zijn er voor elke honderd werklozen 126 banen. Een flink tekort dus. De laatste keer dat dat gebeurde, was in de jaren zestig van de vorige eeuw. Andere tijden, andere oplossingen. ‘Ik vind het al een uitdaging om talenten aan te trekken’, verzucht Bianca, ‘laat staan om ze te behouden.’ Daarin staat ze zeker niet alleen. Want elke organisatie wil zich onderscheiden op de arbeidsmarkt en jezelf positioneren als aantrekkelijke werkgever helpt bij het boeien en binden van – nieuwe – medewerkers. Maar hoe doe je dat?

 

Salaris nog steeds op nummer 1

Ruim de helft van de Nederlandse beroepsbevolking vindt salaris nog steeds doorslaggevend bij de keuze voor een baan, zo blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek van de Intelligence Group. Dat geldt voor de helft van de vrouwen en zestig procent van de mannen. Hoe hoger het opleidingsniveau, hoe minder belangrijk het salaris wordt. Zo vindt bijna zestig procent van de vmbo’ers salaris belangrijk, terwijl bij de wo’ers net iets meer dan de helft dit belangrijk vindt.

 

Fiets als over-de-streep-trekker

Gelukkig gaat het over meer dan alleen salaris, bij het kiezen van een baan. Het hebben van een vast contract, de inhoud van het werk, de reistijd, maar ook secundaire arbeidsvoorwaarden zijn heel belangrijk. ‘Een fiets van de zaak kan soms echt een over-de-streep-trekker zijn’, zegt Bianca. ‘De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat millenials – de helft van de arbeidsmarkt – massaal kiezen voor de fiets. Door de auto te verruilen voor de fiets draag je bij aan het verlagen van de CO2-uitstoot. Dat is een hot topic bij alle generaties, zo blijkt uit een onderzoek van Deloitte. Door je medewerkers een fiets aan te bieden, stimuleer je hen bovendien te werken aan hun gezondheid en vitaliteit. Kijk naar Gijs. Niet echt een fietser pur sang, integendeel, maar een fiets van de zaak heeft hem meer opgeleverd dan hij ooit had durven denken. Daarmee is Gijs een blijvertje gebleken, en dat klinkt mij als HR-professional natuurlijk als muziek in de oren.’

 

Nieuwsgierig?

Werkgevers kunnen op diverse manieren regelen dat medewerkers kunnen fietsen en ook blijven fietsen. Hiervoor heeft de overheid een aantal fiscale regels ingevoerd, die werkgevers helpen bij een fiscaal aantrekkelijk fietsplan of leasefietsregeling voor medewerkers. Meer weten? Het is een kwestie van fietsen!

LOGO NFP Fietslease 200 Breed
Fiscfree Logo 200 Px Breed
Logo Nationale Fiets Projecten 200Px
Trappers Vrijstaand Wit Grijs 200 Breed
Logo Werknemersplein 200Px
Fiets Naar Je Werk Dag Logo 200Px

Postadres
Postbus 594
8440 AN Heerenveen
0513 - 64 06 28

Bezoekadres
Industrieweg 8
8444 AS Heerenveen