Fiets jezelf --- naar een sterk werkgeversmerk

Kranten Nieuws
Fiets Jezelf .... Naar Een Sterk Werkgeversmerk

Fiets jezelf… naar een sterk werkgeversmerk; het verhaal van Leonie

12 april 2022

Employer branding

Om als werkgever op te vallen in de huidige krappe arbeidsmarkt is het belangrijk aandacht te besteden aan employer branding: het creëren, communiceren en managen van een aantrekkelijk, onderscheidend en authentiek werkgeversimago, zowel bij huidige als potentiële medewerkers. Hoe aantrekkelijk, onderscheidend en authentiek jouw werkgeversimago is, hangt af van je medewerkerswaardepropositie – de employee value proposition (EVP). Een goed salaris is niet meer voldoende. Behalve fijne secundaire arbeidsvoorwaarden, ontwikkelingsmogelijkheden, carrièreperspectieven en een prettige werkomgeving, kijken ook veel werkzoekenden naar de persoonlijkheid en waarden van een potentiële werkgever.

 

Je werkgeversmerk begint bij een goede werknemerswaardepropositie

Met een coole ‘werken bij’-pagina en een leuk salaris alleen kom je er dus niet. Maar wat dan wel? Om een goed werkgeversmerk neer te zetten, zijn wij aan de slag gegaan met onze EVP. Daarin hebben we alles vastgelegd wat wij – potentiële – werknemers bieden om ze op een positieve, bevredigende manier met ons bedrijf te verbinden. Dat zijn dingen als vakantiegeld, de mogelijkheden voor onze medewerkers om zich professioneel te ontwikkelen, een fijne werkcultuur, een goede werk-privébalans, een lidmaatschap van een sportschool en natuurlijk een fiets van de zaak. Millennials – de helft van de arbeidsmarkt – kiezen massaal voor de fiets. Niet alleen vanwege de enorm gestegen brandstofprijzen, maar vooral omdat zij duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Zo’n fiets is dus niet alleen een talentmagneet, het draagt ook op een andere manier bij aan ons werkgeversmerk. We zeggen niet alleen dat we duurzaam zijn, we stimuleren onze medewerkers ook om duurzaam te zijn. Bovendien werken ze zo aan hun gezondheid, en wie fit en vitaal is, werkt met meer plezier en energie. Op die manier draagt de fiets dus indirect ook bij aan ons werkplezier en de productiviteit. Wat wil je nog meer?

 

Nieuwsgierig?

Werkgevers kunnen op diverse manieren regelen dat medewerkers kunnen fietsen en ook blijven fietsen. Hiervoor heeft de overheid een aantal fiscale regels ingevoerd, die werkgevers helpen bij een fiscaal aantrekkelijk fietsplan of leasefietsregeling voor medewerkers. Meer weten? Het is een kwestie van fietsen!

LOGO NFP Fietslease 200 Breed
Fiscfree Logo 200 Px Breed
Logo Nationale Fiets Projecten 200Px
Trappers Vrijstaand Wit Grijs 200 Breed
Logo Werknemersplein 200Px
Fiets Naar Je Werk Dag Logo 200Px

Postadres
Postbus 594
8440 AN Heerenveen
0513 - 64 06 28

Bezoekadres
Industrieweg 8
8444 AS Heerenveen