Fiets jezelf ... naar een happy team

Kranten Nieuws
Fiets Jezelf ... Naar Een Happy Team

Fiets jezelf ... naar een happy team; het verhaal van Saskia

29 maart 2022

Weer terug naar kantoor

"Ons HR-team is verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe medewerkers en voor het behouden van de huidige talenten. Dat vind ik best een uitdaging, zeker vandaag de dag. Nu we allemaal weer naar kantoor mogen, is het ook tijd om de interne organisatie weer goed op orde te krijgen. Hoe goed we ook ons best hebben gedaan de afgelopen periode om medewerkers verbonden te houden met elkaar en met de organisatie, het gebrek aan ‘live’ bijeenkomsten heeft niet geholpen. De afgelopen twee jaar hingen aan elkaar van virtuele vergaderingen, virtuele vrijdagmiddagborrels en virtuele teamuitjes. Zo’n online escaperoom is natuurlijk hartstikke leuk, maar er gaat nog steeds niets boven een praatje bij het koffieapparaat. We moeten echt weer wennen aan elkaar en ik ben dan ook druk met het organiseren van wat teambuildingactiviteiten."

 

Krappe arbeidsmarkt

"Onze terugkeer naar kantoor is niet de enige reden waarom teambuilding bovenaan mijn agenda staat. De arbeidsmarkt is krapper dan ooit, en aan ons de schone taak om de instroom van nieuwe medewerkers te bevorderen en de uitstroom van bestaande medewerkers tegen te gaan. Ondanks dat – volgens het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek van de Intelligence Group – ruim de helft van de werkende Nederlanders salaris van doorslaggevend belang vindt, hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden ook hun aantrekkingskracht. Een fijne teamspirit vergroot die aantrekkingskracht: iedereen die weleens in een goed geolied team heeft gewerkt, weet hoe heerlijk dat voelt."

 

De fiets als teamspiritbooster

"In dat opzicht biedt een fiets van de zaak alleen maar voordelen. Het draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van onze medewerkers en het is een mooie over-de-streep-trekker voor potentiële nieuwe medewerkers. Ook draagt het bij aan de teamspirit. Het duurt nog even, maar wij zijn nu al bezig met de landelijke Fiets naar je Werk Dag die dit jaar plaatsvindt op donderdag 19 mei 2022. We communiceren hier al regelmatig over, zodat we zeker weten dat iedereen die datum in de agenda heeft staan. Daarnaast organiseren we de nodige motiverende activiteiten, van teamuitjes op de fiets – gewoon live! – met lekkere take-away lunchpakketjes tot boeiende lezingen en sportieve give aways. Er zijn altijd mensen die de fiets niet op te krijgen zijn, maar het overgrote deel van mijn collega’s is razend enthousiast!"

 

Nieuwsgierig?

Werkgevers kunnen op diverse manieren regelen dat medewerkers kunnen fietsen en ook blijven fietsen. Hiervoor heeft de overheid een aantal fiscale regels ingevoerd, die werkgevers helpen bij een fiscaal aantrekkelijk fietsplan of leasefietsregeling voor medewerkers. Meer weten? Het is een kwestie van fietsen!

LOGO NFP Fietslease 200 Breed
Fiscfree Logo 200 Px Breed
Logo Nationale Fiets Projecten 200Px
Trappers Vrijstaand Wit Grijs 200 Breed
Logo Werknemersplein 200Px
Fiets Naar Je Werk Dag Logo 200Px

Postadres
Postbus 594
8440 AN Heerenveen
0513 - 64 06 28

Bezoekadres
Industrieweg 8
8444 AS Heerenveen