Fiets een ander... uit de armoede

Kranten Nieuws
Coop Africa 2020 Fiets Naar Je Werk Dag

Fiets een ander... uit de armoede; het verhaal van Oegandese ondernemers

11 mei 2022

Belang van vitaliteit voor werkgevers

Fietsen naar het werk krijgt, als onderdeel van een gezonde leefstijl en vitaliteitsbeleid, veel aandacht werkgevers en overheden. We schreven al eerder over vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Beleid dat gericht is op gezondheid, veiligheid, loopbaanontwikkeling en vitaliteit zorgt dat medewerkers duurzaam inzetbaar zijn, het ziekteverzuim daalt en de productiviteit stijgt. De fiets helpt daarbij en de jaarlijkse Fiets naar je Werk Dag is een mooi hulpmiddel voor werkgevers om hun medewerkers te stimuleren om op de fiets naar het werk te komen. Thuiswerkers kunnen deelnemen met een thuiswerkrondje: pak de fiets en maak het aantal kilometers dat je normaalgesproken naar werk zou fietsen. Al bijna vierduizend bedrijven, zorginstellingen, overheden en andere organisaties omarmen inmiddels dit NFP-initiatief.

Help ondernemers in Oeganda

Door mee te doen met de Fiets naar je Werk Dag werk je niet alleen aan je eigen gezondheid, je draagt ook nog eens bij aan de Bike4Work-projecten van de Nederlandse organisatie Cycling out of Poverty (CooP-Africa) in Oeganda en Kenia. Deze organisatie voorziet ondernemers in deze landen van een fiets. Een simpele maatregel die zorgt voor een groot verschil en de levensstandaard van veel gezinnen verhoogt. Ons project richt zich op de informele sector. Deze zorgt voor 75 procent van de werkgelegenheid in Oeganda en neemt al jaren toe. Een groot deel bestaat uit straatverkopers. Straatverkopers zijn een integraal onderdeel van stedelijke economieën over de hele wereld en bieden gemakkelijke toegang tot een breed scala aan goederen en diensten. Ze verkopen alles, van verse groenten tot bereid voedsel, van melk tot kleding en handwerk, van keukengerei tot de krant. En bieden services van autoreparaties tot messenslijpen, van transport tot grasmaaien. Met een fiets besparen ze tijd, wordt hun actieradius vergroot, kunnen ze meer vervoeren en zijn ze sneller.

Meedoen?

Wil je jouw medewerkers ook een duwtje in de rug geven? Bezoek dan onze werkgeverspagina voor een praktisch communicatiepakket. Deelnemers krijgen na aanmelding de mogelijkheid om een bedrag te doneren via een Tikkie. Ze maken ook kans op een prachtige elektrische fiets. Natuurlijk kun je als werkgever het goede voorbeeld geven. Doneer nu en help kleine ondernemers in Oost-Afrika aan een fiets. Voor 150 euro help je een ondernemer al in het zadel, en daarmee aan een beter leven en meer inkomsten!

Meer weten?

Om je op weg te helpen voor 19 mei 2022, vind je op onze werkgeverspagina tips en een praktisch communicatiepakket om te downloaden. Heb je als organisatie nog geen aantrekkelijke fietsregeling voor je medewerkers? Wellicht een goed moment om ook hier eens naar te kijken. Meer weten? Het is een kwestie van fietsen!

LOGO NFP Fietslease 200 Breed
Fiscfree Logo 200 Px Breed
Logo Nationale Fiets Projecten 200Px
Trappers Vrijstaand Wit Grijs 200 Breed
Logo Werknemersplein 200Px
Fiets Naar Je Werk Dag Logo 200Px

Postadres
Postbus 594
8440 AN Heerenveen
0513 - 64 06 28

Bezoekadres
Industrieweg 8
8444 AS Heerenveen