Prinsjesdag 2022

Kranten Nieuws
Nationaal Fietsplan

Biedt verhoging van onbelaste reiskostenvergoeding nieuwe kansen?

20 september 2022

Voor het eerst sinds 2006 gaat de onbelaste reiskostenvergoeding omhoog. Vanaf 1 januari 2023 mogen werkgevers € 0,21 belastingvrij uitbetalen. Per 1 januari 2024 wordt dat verhoogd naar € 0,23. Maar wil je als werkgever deze (auto)verhoging ook daadwerkelijk zo doorvoeren? Je kunt dit moment ook aangrijpen om het woonwerk-verkeer van je medewerkers op een andere manier te beïnvloeden. 

Vitaliteit als kans

Is vitaliteit van je medewerkers voor jou als werkgever een belangrijk thema, dan wil je waarschijnlijk ook graag dat ze vaker op de fiets naar het werk komen. Je kan de verhoging van de onbelaste reiskostenvergoeding zien als kans om dit reisgedrag positief op verschillende manieren beïnvloeden. Met als effect dat medewerkers vitaler worden, het ziekteverzuim hiermee verlaagd kan worden en je daarnaast ook nog eens bijdraagt aan de vermindering van CO2-uitstoot.

Creatieve oplossingen

Je kunt als werkgever denken aan een (hogere) werkgeversbijdrage aan het fietsplan via FiscFree®. Via een werkgeversbijdrage kunnen je medewerkers nog voordeliger een (duurdere) fiets kopen of je kunt denken aan het verhogen van het verrekenbare bedrag voor de aanschaf van een fiets binnen het fietsplan.

Ook kun je in plaats van de verhoging klakkeloos door te voeren kiezen voor positief stimuleren via Trappers. Medewerkers kunnen met hun woon-werkritten op de fiets Trappers verdienen. Deze zijn vervolgens voor mooie cadeaus's inwisselbaar.

En kies je liever voor een systeem waarbij jij als werkgever eigenaar blijft van een fiets, dan is een flexibele en aantrekkelijke fietsleaseregeling ook interessant. Kortom, creatieve oplossingen die elkaar niet uit hoeven te sluiten en zorgen voor meer vitaliteit binnen je organisatie. Vaak zijn fittere medewerkers ook blijere medewerkers! Dus in die zin een win-win situatie als je het vergelijkt met enkel de doorvoering van een hogere reiskostenvergoeding. 

 

 

LOGO NFP Fietslease 200 Breed
Fiscfree Logo 200 Px Breed
Logo Nationale Fiets Projecten 200Px
Trappers Vrijstaand Wit Grijs 200 Breed
Logo Werknemersplein 200Px
Fiets Naar Je Werk Dag Logo 200Px

Postadres
Postbus 594
8440 AN Heerenveen
0513 - 64 06 28

Bezoekadres
Industrieweg 8
8444 AS Heerenveen