Fiets naar je werk

Donderdag 16 mei 2024

Ben je erbij?

Direct aanmelden
BATAVUSAMBO ON THE GO 2652 1Fuaxbkqpa
Hoofdbeeld FNJWD 2024 Website

Fiets je (weer) mee?!

Eén dag per jaar streven wij ernaar dat heel Nederland de auto laat staan en in plaats daarvan de fiets pakt. En vorig jaar is dat gelukt! Meer dan 33.350 deelnemers schreven zich in voor de 17e editie, wat een nieuw record is. Het aantal deelnemers was nog nooit zo hoog! Dat geldt ook voor de donaties aan Cycling out of Poverty. In totaal is door fietsers €14.961,40 gedoneerd. Fantastisch!

Natuurlijk hielp het mooie weer mee aan deze massale deelname. Maar ook steeds meer werkgevers grijpen deze dag aan om fietsen naar het werk te stimuleren en maken er een feestje van. Zo ontvingen ze de fietsende medewerkers met o.a. een orkestje, ontbijtje of een andere gezonde lekkernij!

And last but not least: de 18e editie van de Fiets naar je Werk Dag vindt plaats op donderdag 16 mei 2024. Zet 'm in je agenda!

Prijzen 2024

Maak kans op een van de onderstaande prijzen, mede mogelijk gemaakt door onze partners.

Cycling out of Poverty

een fiets maakt het verschil

Met je deelname aan Fiets naar je Werk Dag kun je andere mensen in de wereld helpen. Hoe het werkt? Bij je aanmelding kun je direct de besparing van autokosten berekenen als je deze dag naar je werk fietst. Dit kleine bedrag kun je doneren aan Cycling out of Poverty (CooP-Africa), maar dat hoeft natuurlijk niet. Elke €150,- betekent één nieuwe fiets voor een boer of kleine ondernemer in Kenia of Oeganda. Een fiets zorgt voor meer inkomen. Men fietst letterlijk uit de armoede. Al meerdere jaren werken wij met deze Nederlandse organisatie samen. Want in Kenia en Oeganda maakt een fiets een groot verschil. Dat laten we je ook graag zien in het filmpje hiernaast.

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken
Accepteer marketingcookies om de video te bekijken

Winnaar hoofdprijs 2023

De winnaar van de hoofdprijs bekend: Esther Struijk, werkzaam bij Zorggroep Archipel. Gefeliciteerd en veel veilige kilometers op je nieuwe fiets! 

 

Interview winnaar 2022

Een dinsdagmiddag in de winkel van Fietsvoordeelshop in Heerenveen. Marga Damhuis, winnares van de hoofdprijs van de Fiets naar je Werk Dag 2022, stapt binnen om haar nieuwe fiets op te halen. Wij hadden een kort interview met haar. Waarom zij per fiets naar haar werk gaat en welke initiatieven haar werkgever, ziekenhuis Tjongerschans, onderneemt om het fietsen naar het werk